Norsk  English  Deutsch  Svenska  Norsk

 

Billige rejser til

Gran Canaria

   


Forsiden

 Amadores
 Arguineguin
 Bahia Feliz
 Las Palmas
 Maspalomas
 Meloneras
 Patalavaca
 Playa del Cura
 Playa del Inglés
 Playa Taurito
 Puerto Rico
 Puerto Mogán

 Puerto Nieves
 San Agustin

Kort

Attraktioner

Rejser

Vejr og klima

Biludlejning 

 

 

Gran Canaria vejrGran Canaria vejr og klima
Del på Facebook

Gran Canaria har et subtropisk havklima, som giver et meget ensartet og mildt vejr henover hele året.

I den sydlige halvdel af Gran Canaria er vejret generelt bedst, og temperaturen er ofte op til fem grader højere end på den nordlige del af øen. Når du ser vejrudsigten på TV, så er det i øvrigt typisk den lavere temperatur på nordkysten, som vises.

I syd skinner solen over 300 dage om året, og der falder ikke meget regn. Når den falder, er det ofte korte byger, og mest i november og december.

Vandtemperaturerne er ret stabile omkring de 20 grader året rundt. I sommermånederne og helt frem til oktober ligger vandtemperaturen dog på endnu mere behagelige 22-23 grader.

Vejret i efteråret (september, oktober og november)
Her starter de danske rejsebureauers højsæson på Gran Canaria, ikke mindst omkring skolernes efterårsferie. På sydkysten er der næsten garanti for godt vejr med masser af sol og temperaturer mellem 25-30 grader. På en uges ferie er der sjældent mere end en halv dag med skyet vejr.

Vejret i vinteren (december, januar og februar)
Vintermånederne har de laveste temperaturer, men de fleste af dagene er varme nok til at ligge ved stranden/poolen. Solen skinner i gennemsnit 5-6 timer om dagen, mens aftenerne er kølige, og der er normalt brug for en varm trøje ud på aftenen. 

Vejret i foråret (marts, april og maj)
Foråret byder på solrigt vejr og sommerlige temperaturer, især i april og maj. I gennemsnit er der 7-8 timers solskin, og aftenerne er normalt også lune. Langt de fleste dage på sydkysten byder på dejligt strandvejr, og vandtemperaturerne kravler op omkring de 20 grader. 

Vejret om sommeren (juni, juli og august)
Mange tror, at det er enormt varmt på Gran Canaria i sommermånederne. Varmt er det, men ikke mere end på ferieøerne i Middelhavet. Alligevel er sommermånederne lig med lavsæson på Gran Canaria, da de fleste netop vælger en ferie i det sydlige Europa i stedet. Der er næsten garanti for godt vejr på sydkysten.

Bemærk at ovenstående er gennemsnitsbetragtninger, og den enkelte kan godt opleve afvigelser på sin ferie. Især i vintermånederne er vejret mere svingdende.
 Sunweb: 1 uge Gran Canaria fra kr. 3.029 - se rejser her
 


 
 Gennemsnit Dag temperatur Solskinstimer/dag Vand temperatur
 Januar 21 6 19
 Februar 22 6 18
 Marts 22 7 18
 April 23 8 19
 Maj 25 8 20
 Juni 26 9 20
 Juli 26 10 22
 August 27 9 22
 September 26 8 23
 Oktober 25 7 22
 November 24 6 21
 December 22 5 20

Kilde: Diverse metrologiske websites.

     
 
   

 

 

Kontakt · Privacy policy