Norsk  Svenska  Norsk

 

Gran Canaria reiser

Velg fly og hotell

     


Startside

 Amadores
 Arguineguin
 Bahia Feliz
 Las Palmas
 Maspalomas
 Meloneras
 Patalavaca
 Playa del Cura
 Playa Inglés
 Playa Taurito
 Puerto Mogan
 Puerto Nieves
 Puerto Rico
 San Agustin


Kart

Attraksjoner

Topp10 strender

Hoteller

Vær og klima

Billeie

 

 

  Gran Canaria

Fjellandsbyen Firgas ligger i den nordlige delen av Gran Canaria, bare fem kilometer fra kysten.

Firgas er også kjent som 'Villa de Agua', siden nettopp vann spiller en stor rolle i byens historie. Firgas er en av de to største produsentene av kildevann på Gran Canaria, og en av byens største attraksjoner er en 400 år gammel vannmølle.

Vannets innflydelse setter også sitt flotte preg på byens sentrum. I gaten Paseo de Gran Canaria er det bygget en flott kunstig foss, som trinnvis faller 30 meter. Ved siden av fossen står det en lang rekke fargerike benker, som er malt med motiver fra de sju kanariske øyene.

Byens sentrale torg heter San Roque, og her ligger både rådhuset og en kirke fra 1500-tallet. I nærheten av torget har flere lokale kunstnere butikkene sine, hvor de for det meste selger produkter laget av tre.

Firgas restauranter er kjent for å servere kanariske retter, ikke minst Potaje de Berros, som er en vannkarsesuppe med mass grønnsaker.

Turen til Firgas går gjennom et vakkert fjellandskap. De fleste kommer i leiebil, men det går også en buss fra Las Palmas. Bussturen tar litt over en time.

 

Firgas

Firgas Gran Canaria

 
 
 
 
      

Firgas kart

 

 
 

 

 

Privacy policy