Svenska  Norsk  Norsk

 

Billiga resor till

Gran Canaria

 

 


Startsida

 Amadores
 Arguineguin
 Bahia Feliz
 Las Palmas
 Maspalomas
 Meloneras
 Patalavaca
 Playa del Cura
 Playa Inglés
 Playa Taurito
 Puerto Mogan
 Puerto Nieves
 Puerto Rico
 San Agustin


Karta

Hotell

Topp 10 stränder

Aktiviteter

Klimat
 

 

 

Gran CanariaGran Canaria

Gran Canaria är svenskarnas givna favorit under det mörka vinterhalvåret. Kombinationen av ganska kort flygtid och ett skönt subtropisk klimat är ytterst populärt och har så varit i många år.

Gran Canaria är den tredje största av de sju kanariska öarna. De flesta av öns ca 830 000 invånare bor i huvudstaden Las Palmas, som med sina fina stränder, moderna shoppingcentra och otaliga bra restauranger är som gjord för en storstadssemester.

Förutom Las Palmas finns en hel del andra möjligheter för att komma bort från strandlivet på Gran Canaria. Hyr en bil och kör en sväng upp i bergen till helt underbara byar som Teror, Arucas och Firgas. Njut av en dag i blomster- och djurparken Palmitos Park eller ta med barnen till Gran Canarias största badland, Aqualand. För golfintresserade finns också flertalet möjligheter att köpa en green fee.

De flesta bra stränder på Gran Canaria ligger vid semesterorterna, men det är faktiskt möjligt att hitta bra alternativ runt om på ön. Tre bästa stränder är Las Canteras i Las Palmas, ökenstranden Maspalomas vid Playa del Inglés och den otroligt vackra Playa de Amadores strand vid Puerto Rico.

När hungern gör sig påmind, finns det naturligtvis många ypperliga restauranger. Många serverar internationella rätter, men det är värt att prova någon av lokala specialiteter. Mest kända är papas arrugadas (rynkiga potatisar), som serveras med olika färgsprakande mojos (såser). Fisk spelar också en mycket stor roll på Kanariska Öarna, och två typiska fiskerätter är caldo de pescado (fisksoppa) och vieja sancochada (fiskstuvning).

Gran Canarias semesterorter ligger företrädesvis på den sydliga delen av ön, där det också är flest solskenstimmar. Här finns klassiska semesterorter som Playa del Inglés och Puerto Rico, men också nyare alternativ som Playa Taurito. Eller Meloneras, som med sina många femstjärniga hotell, kasinon och fina golfbanor snabbt har blivit den mest exklusiva semesterorten på Gran Canaria.


Gran Canaria klimatet

Klimatet i Gran Canaria
Gran Canaria har ett subtropiskt klimat, som erbjuder varmt väder året runt och nästan konstant solsken.

Risken för regn är relativt låg, särskilt på södra delen av ön. När det väl regnar, rör det sig oftast om kortare skurar.

  Golf i Gran Canaria

Golf i Gran Canaria
För golfentusiasten erbjuder Gran Canaria Spaniens äldsta golfbana, Real Club de Golf de Las Palmas, samt flera nyare golfbanor.

Det fina vädret och den vackra utsikten över hav och berg, gör Gran Canaria till den perfekta platsen för golfsemestern.


Byar på Gran Canaria
Gran Canarias grova inre uppvisar ett antal pittoreska och intressanta byar.

Dessa charmerande byar ger insikt om både kulturen och historien om Gran Canaria. To av de vackraste är den uråldriga bergsbyn Teror och Firgas, som är berömd för sin tillverkning av mineralvatten.

I norr skryter byn Arucas om sina historiska byggnader, men den är mest känd för sin romproduktion.

  Byar på Gran Canaria
 
   

 

   
 

Privacy policy