Svenska  Norsk  Norsk

 

Billiga resor till

Gran Canaria

 

 


Startsida

 Amadores
 Arguineguin
 Bahia Feliz
 Las Palmas
 Maspalomas
 Meloneras
 Patalavaca
 Playa del Cura
 Playa Inglés
 Playa Taurito
 Puerto Mogan
 Puerto Nieves
 Puerto Rico
 San Agustin


Karta

Hotell

Topp 10 stränder

Aktiviteter

Klimat
 

 

  Palmitos Park
Rekommendera på Facebook

Palmitos Park har i årtionden varit en av Gran Canarias mest populära attraktioner. I början var parken mest känd för sin papegojshow, som nu utgör bara en mindre del av det totala intrycket.

Parken är nu en blandning av en djurpark, shower och botanisk trädgård. De som har besökt Loro Parque på Teneriffa känner igen konceptet. I direkt jämförelse har Loro Parque bättre shower, medan Palmitos Park har en mycket finare flora.

På djursidan har man lagt huvudvikten på fåglar, i synnerhet en massa vackra och färgglada sådana. De hålls dels i traditionella burar och på flera ställen i stora områden täckta med nät, där gästerna kan gå in och på så sätt uppleva fåglarna på nära håll. Det gäller för övrigt även fjärilarna.

Det finns dock även många fyrbenta djur, som håller sig på marken. De stora och tunga Galapagos sköldpaddor flyger i alla fall ingenstans! Krokodilerna rör sig inte heller särskilt mycket, medan det är betydligt mer liv i de söta näsbjörnarna.

Förutom papegojshowen finns det även shower med rovfåglar (falkar och örnar), som flyger långt bort, för att imponerande nog komma tillbaka igen. Slutligen, är det faktiskt delfinshowen som är det största showen i Palmitos Park. Mot extra betalning är det möjligt att komma helt nära delfinerna före/efter showen. Vid sidan om delfinbassängen finns en ”grotta” med några stora akvarier.

På den botaniska sidan har Palmitos Park över 1 000 palmer fördelade på mer än 40 arter. Det är dock i synnerhet parkens fler än 150 kaktusarter som imponerar. Det finns även ett fint och välbesökt orkidé-hus.

Palmitos Park ligger på Gran Canarias södra sida, ca 10 km norr om Maspalomas. Det går särskilda bussar till och från parken från flera av de stora semesterorterna. Besök parkens webbsida för information kring priser och öppettider här.

Palmitos Park

Flamingo

Palmitos Park fåglar

Fåglar i Palmitos Park

Marabu

Kaktus i Palmitos Park

Krokodiller

Næsebjørn

Delfiner i Palmitos Park

 

 
   

 

   
 

Privacy policy