Svenska  Norsk  Norsk

 

Gran Canaria

Familjehotell

 

 


Startsida

 Amadores
 Arguineguin
 Bahia Feliz
 Las Palmas
 Maspalomas
 Meloneras
 Patalavaca
 Playa del Cura
 Playa Inglés
 Playa Taurito
 Puerto Mogan
 Puerto Nieves
 Puerto Rico
 San Agustin


Karta

Hotell

Topp 10 stränder

Aktiviteter

Klimat

 

 

  Playa del Cura

Playa del Cura ligger på Gran Canarias varma och solrika sydkust. Avståndet till den mycket större semesterorten, Puerto Rico, är bara några få kilometer.

Playa del Cura är en avslappnad och harmonisk liten semesterort. Förutom sandstranden, är lilla centrumet mitt i byn samlingspunkten för alla. Här finns en supermarknad, ett par turistbutiker samt några barer, caféer och restauranger.

Stranden i Playa del Cura
Playa del Cura har en 300 meter lång strand, belägen framför byns hotell.

Strandens östra halva har finkornig lavasand. Här kan man hyra solsängar och parasoller, och här finns även duschar så att man kan skölja av havsvattnet från kroppen.

Stranden ligger förhållandevis oskyddad, vilket gör att under dagar med vind från söder och sydväst kan det förekomma vågor och underströmmar i vattnet. Normalt håller en livräddare dock ett öga på badgästerna.

Restauranger och nattliv
Bortsett från hotellrestauranger, så ligger flesta matställen i byns lilla centrum. Urvalet är fint för en veckas semester, men annars är det inte långt till restaurangerna i Puerto Rico.

Nattlivet är förhållandevis ganska lugnt, men det ligger ett par barer i centrumet, där man kan njuta av en drink efter kvällsmaten. Skall det vara livligare, då ligger Puerto Ricos många barer och diskotek ganska nära.

Sevärdheter och aktiviteter
Det finns inga sevärdheter och aktiviteter av betydelse i själva Playa del Cura. Det finns dock rikliga möjligheter för utflykter till närliggande byar som Puerto Rico eller Puerto Mogan.

Längre österut ligger några av Gran Canarias största attraktioner, så som Palmitos Park och Aqualand. Dem går det direktbussar till från Puerto Rico.
 

 

Playa del Cura

Playa del Cura centrumet

Playa del Cura Gran Canaria

 
 
 
 
      

Playa del Cura karta

 

 
 

 

 

Privacy policy