Svenska  Norsk  Norsk

 

Gran Canaria

Familjehotell

 

 


Startsida

 Amadores
 Arguineguin
 Bahia Feliz
 Las Palmas
 Maspalomas
 Meloneras
 Patalavaca
 Playa del Cura
 Playa Inglés
 Playa Taurito
 Puerto Mogan
 Puerto Nieves
 Puerto Rico
 San Agustin


Karta

Hotell

Topp 10 stränder

Aktiviteter

Klimat

 

 

 

Playa del Inglés

Playa del Inglés är den allra största och mest besökta orten på Gran Canaria. I Europa finns det bara ett fåtal orter som är större än Playa del Inglés.

Orten har allt. En gigantisk strand med ett alldeles eget exklusivt ökenområde, en golfbana, fem stora köpcentra, många restauranger och det vildaste nattlivet i hela Gran Canaria.

Det finns hotell i alla möjliga storlekar och kvaliteter. Ett riktig bra och prisvärt hotell är det familjevänliga IFA Continental Hotel, som har barnpool, barnklubb och spelhall. Det finns även ett fitnessrum.

Stranden i Playa del Inglés
Stranden i Playa del Inglés är milslång och har len gyllene sand. Den börjar i söder och fortsätter sedan åt väster, hela vägen till fyren i Maspalomas.

Vattnet är inte särskilt långgrunt, och passar därför inte till de yngsta i familjen. Massor av vattenaktiviteter erbjuds, däribland vattenskidor, bananbåtar, jet skidåkning och skärmflygning.

På södra delen av stranden finns i den berömda Maspalomas öknens imponerande sanddyner. Vilken också är populär bland naturister och homosexuella.

Restauranger och nattliv
I Playa del Inglés finns det otaliga restauranger. De flesta är belägna i de fem största centrumen. Yumbo Centre är troligen det största av dem, med det största utbudet av restauranger.

Nattlivet är mycket livligt i Kabash centret och det intilliggande Metro Centre. Dessa centra är fulla av barer, diskotek och nattklubbar.

Aktiviteter i Playa del Inglés
Det finns många aktiviteter för hela familjen i Playa del Inglés, bland annat nöjes arkader, minigolf, tennis, sportdykning, fallskärmshoppning och gokart.

En annan mycket populär aktivitet i Playa del Inglés är att rida runt sanddynerna i Maspalomas på kamel.

I Maspalomas finns Gran Canarias största vattenpark, Aqualand Maspalomas. Den erbjuder ett dussintal vattenrutschbanor, simbassänger och vågmaskiner, allt för att förnöja både barn och vuxna, hela dagen.
 

 

Playa del Ingles

Playa del Ingles

IFA Continental Hotel

Playa del Ingles - Shopping Center

 
 
 
 
      

Playa del Inglés karta

 

 
 

 

 

Privacy policy