Svenska  Norsk  Norsk

 

Gran Canaria

Familjehotell

 

 


Startsida

 Amadores
 Arguineguin
 Bahia Feliz
 Las Palmas
 Maspalomas
 Meloneras
 Patalavaca
 Playa del Cura
 Playa Inglés
 Playa Taurito
 Puerto Mogan
 Puerto Nieves
 Puerto Rico
 San Agustin


Karta

Hotell

Topp 10 stränder

Aktiviteter

Klimat

 

 

  Puerto de las Nieves

Puerto de las Nieves är en idyllisk fiskeby på Gran Canarias nordvästkust, vid sidan av den lika trevliga staden Agaete.

Puerto de las Nieves är ett mycket populärt resmål för en dagsutflykt, alternativt som startskott för en tripp med färjan till Tenerife. Det ligger dock några få hotell, inte minst det fantastiska Hotel Roca Negra, som alltid får topprecensioner av gästerna.

Hjärtat i Puerto de las Nieves är Paseo de los Poetas. Här ligger många inbjudande restauranger och olika små roliga butiker med bl.a. konsthantverk. Många av de vackra byggnaderna är blåa och vita, nästan som hämtat ur en grekisk landsby.

Stränder
Det ligger två stränder i Puerto de las Nieves. Den ena ligger precis framför staden, medan den andra ligger något mot sydöst. Båda stränder har mörk lavasand blandat med sten. Vattnet är klart och normalt lugnt. Det finns ett eget strandavsnitt avsett för naturister.

Restauranger och nattliv
Det finns ett bra urval av restauranger, och kvaliteten är generellt hög. Med belägenheten precis vid hamnen har flertalet av restaurangerna naturligtvis specialiserat sig på fiskerätter. Prova gärna specialiteten caldo de pescado, en mycket kraftig och välsmakande fisksoppa.

Nattlivet är mycket lugnt, eftersom de flesta som väljer att bo i denna del av Gran Canaria vill ha lugn och ro.

Attraktioner och sevärdheter
I den sydliga delen av Puerto de las Nieves har man utsikt över resterna av Dedo de Dios, Guds finger. Det var en 30 meter hög, slank stenformation, som steg upp ur havet, men förstördes av en tropisk storm under 2005.

Om man bor i Puerto de las Nieves eller Agaete, kan man rekommenderas att besöka en av Gran Canarias bergsbyar, t.ex. Teror eller Arucas.
 

 

Puerto de las Nieves

Puerto de las Nieves

Puerto de las Nieves strand

Puerto de las Nieves restaurant

 
 
 
 
      

Puerto de las Nieves karta
Till vänster på kartan syns den lilla fiskebyn Puerto de las Nieves. Färjan till Tenerife lägger an vid kajen helt nere i vänstra hörnet på kartan. Till höger på bilden syns den trevliga staden Agaete. I toppen av bilden ligger det vidunderliga Hotel Roca Negra, som bl.a. erbjuder spa, motionscenter och gratis Wi-Fi på hela hotellet.

 

 
 

 

 

Privacy policy