Svenska  Norsk  Norsk

 

Gran Canaria

Familjehotell

 

 


Startsida

 Amadores
 Arguineguin
 Bahia Feliz
 Las Palmas
 Maspalomas
 Meloneras
 Patalavaca
 Playa del Cura
 Playa Inglés
 Playa Taurito
 Puerto Mogan
 Puerto Nieves
 Puerto Rico
 San Agustin


Karta

Hotell

Topp 10 stränder

Aktiviteter

Klimat

 

 

 

Puerto Rico

Puerto Rico är den näst största och soligaste semesterorten Gran Canaria erbjuder. Det är inte överraskande att den är mycket omtyckt bland solälskande turister från Skandinavien.

Från början var detta en liten fiskeby, men på grund av det underbara klimatet, har man under 1970-talet byggt flera hotell. Bebyggelsen spred sig senare upp i bergen, och idag finns det ett stort urval av hotell i Puerto Rico.

Stränder i Puerto Rico
De konstgjorda stränderna i Puerto Rico är ungefär 350 meter långa och består av gyllengul sand. Stränderna har många solstolar, men det finns ställen där man kan ligga på handduk. Den mycket barnvänliga stranden har relativt grunda vatten.

Från den intilliggande hamnen i Puerto Rico finns det möjlighet att hyra vattenskidor, skärmflygning, motorbåtar och mycket mer.

Vid den närliggande viken i Playa de Amadores, kan man hitta en mindre semesterort. Playa de Amadores har en fantastisk, pudervit strand med lockande turkost vatten. Utmed kusten till Playa de Amadores finns det en underbar gångväg, som tar ungefär 25 minuter att gå.

Restauranger och nattliv i Puerto Rico
Puerto Rico har otaliga restauranger, som ligger framförallt på tre ställen; de två köpcentra 'Puerto Rico' och 'Europe Center', och nere vid stranden.

Nattlivet är livligt med ett stort utbud av barer och diskotek, de flesta ligger omkring ortens centrum.

Aktiviteter i Puerto Rico
Från Puerto Ricos hamn kan man chartra en fiskebåt för djuphavsfiske. Den huvudsakliga fiskesäsongen varar från maj till september. Då fiskas det många olika sorters marlin, svärdfisk, hajar och tonfisk.

Det går regelbundet många färjor till Puerto de Mogan och Arguineguin. Rutten längs Gran Canarias kust är intressant, och det är definitivt värt att spendera en dag på den idylliska semesterorten Puerto de Mogan.

Om man vill prova på något annorlunda, kan man spendera en oförglömlig dag på Atlanten, ombord på en av Europas största katamaraner, som går från hamnen i Puerto Rico.

I Puerto Rico, finns det en vattenpark för barnen, och i centrala Puerto Rico finns ett fint område med lekparker, karuseller och mycket mer.

 

  Puerto Rico

Puerto Rico strand

Park i Puerto Rico

Puerto Rico center

Puerto Rico

 
 
 
 
      

Puerto Rico karta

 

 

 
 

 

 

Privacy policy