Norsk  Svenska  Norsk

 

Billige rejser til
Gran Canaria

   


Forsiden

 Amadores
 Arguineguin
 Bahia Feliz
 Las Palmas
 Maspalomas
 Meloneras
 Patalavaca
 Playa del Cura
 Playa del Inglés
 Playa Taurito
 Puerto Rico
 Puerto Mogán

 Puerto Nieves
 San Agustin

Kort

Attraktioner

Top 10 strande

Rejser

Vejr og klima 

 

  Sioux City

Sioux City på Gran Canaria liknar de westernstäder som vi känner igen från klassiska cowboyfilmer. Och det är inte konstigt att en del av de största cowboyfilmer faktiskt är inspelade i Sioux City. Det gäller inte minst 'A fistful of dollars' från 1964, regisserad av Sergio Leone, och har självaste Clint Eastwood i huvudrollen. 

Sioux City har alla byggnader man kan förvänta sig i en westernstad. Sheriffens kontor (med fängelse) ligger intill stadens bank, och på andra sidan gatan ligger saloonen. Längre ner längs huvudgatan ligger hotellet och till sist kommer stadens träkyrka. En begravningsentreprenör finns naturligtvis också i staden...

Hela staden ser något sliten ut, men det gjorde dåtidens westernstäder med allra högsta sannolikhet också. Det är dock till gengäld massor av liv i staden. Under loppet av dagen är det olika shower med t.ex. bankrån, revolverdueller, barslagsmål och can-can dans i saloonen. Många av stadens 'invånare' går runt i staden klädda i autentiska kläder, så det är faktiskt möjligt att bli fotograferad tillsamman med exempelvis sheriffen.

I stadens utkant hittar man en del olika djur, t.ex. kor, getter, hjortar, jordekorrar samt olika reptiler. Lite längre bort från staden ligger indianreservatet, som dock inte är särskilt spännande.

För barn med en liten cowboy i magen är Sioux City ett mycket spännande ställe att tillbringa några timmar på. Olika shower pågår hela dagen, medan showen på den stora utomhusscenen ligger normalt på eftermiddagen.

Westernstad

Diligence

Westernstad bank

Sherif

Westernstad träkyrka

Hjortar

Sioux City begravningsentreprenör

Sioux City show

 
   

 

 

Kontakt · Privacy policy