Norsk  Svenska  Norsk

 

Gran Canaria reiser

Velg fly og hotell

     


Startside

 Amadores
 Arguineguin
 Bahia Feliz
 Las Palmas
 Maspalomas
 Meloneras
 Patalavaca
 Playa del Cura
 Playa Inglés
 Playa Taurito
 Puerto Mogan
 Puerto Nieves
 Puerto Rico
 San Agustin


Kart

Attraksjoner

Topp10 strender

Hoteller

Vær og klima

Billeie

 

 

  Teror på Gran Canaria

Teror blir av mange ansett som Gran Canarias vakreste by. Byen får sitt særpreg av husene i karakteristisk kolonistil med utpregede dører, karmer, vinduer og balkonger i mørkt utskåret tre.

Mange av bygningene kan dateres tilbake til 1500-tallet og er så kulturelt og arkitektonisk verdifulle, at Terors sentrum ble erklært som et nasjonalt monument i 1979.

Byen er bygget rundt basilikaen Nuestra Señora del Pino, som er dedikert til Gran Canarias skytshelgen, La Virgen del Pino. Ifølge legenden viste hun seg akkurat der basilikaen er bygget den 8. september 1481. Fra samme dag og en uke fremover feires denne begivenheten hvert år i Teror.

Like ved basilikaen ligger museet 'Casa Museo de los Patrones de la Virgen'. I denne bygningen fra 1600-tallet presenteres det mange malerier, møbler og våpen, som gir et godt inntrykk av den tiden.

Hver søndag er det marked i Teror, der det ofte er både musikk og dans. Som på mange andre markeder, er utvalget av alskens varer stort, og det selges også spesialiteter fra Teror. Spesielt den søte, men samtidig også sterkt krydrede spekepølsen 'Chorizo de Teror' og søtsaker laget av lokale nonner.

Når det gjelder mat og drikke, så er Teror også kjent for sitt egenproduserte kildevann Agua de Teror.

 

Teror

Teror på Gran Canaria

 
 
 
 
      

Teror kart

 

 
 

 

 

Privacy policy