Svenska  Norsk  Norsk

 

Gran Canaria

Familjehotell

 

 


Startsida

 Amadores
 Arguineguin
 Bahia Feliz
 Las Palmas
 Maspalomas
 Meloneras
 Patalavaca
 Playa del Cura
 Playa Inglés
 Playa Taurito
 Puerto Mogan
 Puerto Nieves
 Puerto Rico
 San Agustin


Karta

Hotell

Topp 10 stränder

Aktiviteter

Klimat

 

 

 

Teror

Teror är en av de vackraste byarna på Gran Canaria. Byarnas karaktäriseras av den speciella koloniala stilen, med enorma dörrar, ramar, fönster och balkonger, gjorda av mörkt snidat trä.

Många av byggnaderna är så gamla som från 1500 talet, och på grund av deras arkitektoniska rikedom, utsågs hela centrala Teror till ett nationell monument 1979.

Byn är byggd runt en basilika som heter Nuestra Señor del Pino, som är dedikerad till Gran Canarias skyddshelgon, Las Virgen del Pino. Enligt legenden visade hon sig själv exakt där basilikan är byggd, den 8 september 1481. Denna dag och påföljande vecka, firas varje år i Teror.

Museet Casa Museo de los Patrones de la Virgen ligger nära basilikan. I den här byggnaden, som är från 1600 talet, kan besökare se målningar, fotografier, vapen och antika möbler, som representerar de rikas livsstil under den tiden.

Varje söndag hålls marknad i Teror. Här kan man hitta en stor mängd varor, bland annat specialiteter från Teror. Exempelvis den kryddiga korven Chorizo de Teror och godis, gjort av lokala nunnor, på traditionellt vis.

Teror är också känt för sitt mineralvatten, Agua de Teror, som man utvinner från naturliga källor, strax utanför byn.

 

Teror

Teror Gran Canaria

 
 
 
 
      

 

 

 
 

 

 

Privacy policy