Norsk  Svenska  Norsk

 

Gran Canaria reiser

Velg fly og hotell

     


Startside

 Amadores
 Arguineguin
 Bahia Feliz
 Las Palmas
 Maspalomas
 Meloneras
 Patalavaca
 Playa del Cura
 Playa Inglés
 Playa Taurito
 Puerto Mogan
 Puerto Nieves
 Puerto Rico
 San Agustin


Kart

Attraksjoner

Topp10 strender

Hoteller

Vær og klima

Billeie

 

 

 

Gran Canaria vær og klimaGran Canaria vær og klima

Gran Canaria ligger i Atlanterhavet vest for Nord-Afrika. Det gir øya et subtropisk havklima med ensartet og behagelig vær hele året.

På den sørlige halvdelen av Gran Canaria er været generelt best, og her er temperaturen ofte opp til fem grader høyere enn på den nordlige delen av øya. Den store forsklellen skyldes fjellene midt på øya, og fenomenet sees også på de andre kanariske øyene.

På den sørlige delen av Gran Canaria skinner solen over 300 dager i året, og de aller fleste dagene kan derfor tilbringes på stranden. Dagtemperaturerne holder seg normalt på mellom 20 og 30 grader året rundt. I sommermånedene kan varme vinder fra Sahara forårsake hetebølger med opp til 40 grader. Det regner sjelden, men når det regner er det ofte i kortvarige byger, og mest i november og desember.

Vanntemperaturene er ganske stabile på omkring 20 grader året rundt. I sommermånedene og helt frem til oktober stiger vanntemperaturen likevel til ennå mer behagelige 22-23 grader.

Været om høsten (september, oktober og november)
På denne årstiden starter de norske reisebyråenes høysesong på Gran Canaria, ikke minst i forbindelse med skolenes høstferie i uke 40. På sørkysten er det nesten garantert godt vær med mye sol og temperaturer mellem 25 og 30 grader. I løpet av en ukes ferie er det sjelden mer enn en halv dag med overskyet vær.

Været om vinteren (desember, januar og februar)
Vintermånedene har de laveste temperaturene, men de fleste dagene er likevel varme nok til å ligge på stranden eller ved svømmebassenget. Solen skinner i gjennomsnitt 5-6 timer om dagen, mens kveldene er kjølige, og det er normalt nødvendig med en varm genser utpå kvelden. Den milde vinteren gjør Gran Canaria meget populær i juleferien.

Været om våren (mars, april og mai)
Våren byr på solrikt vær og sommerlige temperaturer, særlig i april og mai. Det er i gjennomsnitt 7-8 timer sol per dag og kveldene er vanligvis også lune. Langt de fleste dagene på sørkysten byr på deilig strandvær og vanntemperaturene stiger til omkring 20 grader.

Været om sommeren (juni, juli og august)
Mange tror at det er enormt varmt på Gran Canaria i sommermånedene. Varmt er det, men ikke mer enn på ferieøyene i Middelhavet. Likevel er sommermånedene lavsesong på Gran Canaria fordi de fleste velger en ferie i nettopp det sørlige Europa i stedet. Det er nesten garantert godt vær på sørkysten om sommeren.

Merk at det ovenstående er gjennemsnittsbetraktninger, og den enkelte kan godt oppleve avvik på sin ferie. Særlig i vintermånedene er været på Gran Canaria mer varierende.


 
 Gjennomsnitt Dag temperatur Soltimer pr. dag Vanntemperatur
 Januar 21 6 19
 Februar 22 6 18
 Mars 22 7 18
 April 23 8 19
 Mai 25 8 20
 Juni 26 9 20
 Juli 26 10 22
 August 27 9 22
 September 26 8 23
 Oktober 25 7 22
 November 24 6 21
 Desember 22 5 20

 

 

 

   
 

Privacy policy